Ik heb een dier

Eerst een beetje over ons…

CastingTails bestaat sinds 2007. Het vloeide voort uit Tails Dierenfotografie, opgericht door fotografen Maité Thijssen en Greetje Van Buggenhout.
In de fotostudio van Tails te Antwerpen, dienden zich zo’n fantastische dieren aan, dieren die zò goed zijn dat iedereen die ze nodig heeft, ze zou moeten kunnen vinden.
Toen begon een zoektocht die nooit ten einde is… De leukste, sociaalste, apartste, slimste (…) dieren, die graag met hun baasje iets nieuws en spannend doen. Want daar draait het om, het contact tussen baasje en beestje. Als uw dier ziet dat u zich goed voelt, zal het voor hem of haar ook een leuk avontuur worden!

Sinds 2012 is Greetje zich op ander fotografie-werk gaan richten. Maité vond al snel de uitstekende hulp van gedragstherapeute Joke Decru, zij begeleidt (indien nodig) de dieren op set.
Samen zetten we alles op alles om jullie een zo fijn mogelijke ervaring te geven, van het eerste mail-contact, tot de inschrijving, tot (hopelijk) op de set!

Voel je het ondertussen al een beetje kriebelen? Gaan je tenen wiebelen als je denkt aan de snoet van jouw dier op een billboard, in een magazine of op een reclamespot?

Hoe werken wij?

Bij CastingTails stellen we het welzijn van jouw dier voorop én streven we naar kwaliteitsvolle momenten. Met dat principe in het achterhoofd zijn we onlangs gestart met het gloednieuwe concept Tails Academy. Een beestig leuke workshop die u en uw dier voorbereidt op de wereld van glamour & glitter. Bij ons weten uniek in België!
Tijdens een 3uur-durende workshop leiden Maité en Joke jullie doorheen de belangrijkste aspecten van de reclame- en filmindustrie. Hoe verloopt een opname of een fotoshoot? Waar kan je jezelf en je dier het beste plaatsten? Naar wie moet je luisteren en naar wie helemaal niet? En wat doe je als je het even niet meer weet? Onvoorbereid op een drukke set staan, kan bij jou en je dier onnodig veel stress veroorzaken.

Bij Tails Academy proberen we jullie hier zo goed mogelijk tegen te wapenen. Doorheen de workshop kijkt onze gedragsdeskundige of jouw dier zich wel prettig zou voelen op zo’n filmset. We geven je ook tips & tricks mee om je dier nòg beter te kunnen trainen en we zetten jullie nieuwe kennis meteen om in de praktijk met enkele gerichte oefeningen.
Natuurlijk is een inschrijving niet compleet zonder een échte fotoshoot. Maité fotografeert jouw dier (en eventueel jullie samen) voor een witte achtergrond. Achteraf krijg je deze beelden digitaal opgestuurd in 10x15cm, 300dpi. Twee beelden mag je opvragen in hoge resolutie. Uiteraard kan je steeds bij ons terecht voor grotere formaten of speciale verzoekjes (fotoboek, op doek…); vraag hiervoor gerust onze prijslijst aan.

Als je de foto’s ontvangt verschijnen ze ook op deze website en op onze facebook-pagina @CastingTails, samen met een kort tekstje en enkele basisgegevens. Vanaf dan kan je opgeroepen worden voor opdrachten. Dit kunnen verschillende soorten opdrachten zijn, film of tv, fotoshoots, modeshows, evenementen… Neem maar eens een kijkje bij jobs om jullie voorgangers bezig te zien!

Niet vergeten?

Uw dier verandert natuurlijk, het wordt ouder, groter, dikker… De foto’s die genomen worden tijdens Tails Academy zijn een goede weerspiegeling, maar dienen wel af en toe een update te krijgen. Hou ons op de hoogte als er iets verandert, of stuur ons via email een fotootje door.
Uw bereikbaarheid is zeer belangrijk. Als we je niet kunnen vinden, kunnen we je geen opdrachten doorgeven. Laat ons dus iets weten als je van adres, telefoonnummer of email verandert.

De gang van zaken?

Als er bij CastingTails een aanvraag voor een opdracht binnenkomt, stellen we een selectie van onze modellen voor waarvan we geloven dat zij hiervoor in aanmerking komen.
Als de keuze dan uiteindelijk op uw dier gevallen is, laten we je dit zo snel mogelijk weten. We maken de aanvraag dan definitief en geven de gegevens aan alle partijen door. Vanaf dit punt gaan we ervan uit dat je aanwezig bent op de afgesproken dag en het afgesproken tijdstip.
Indien je verhindert bent door een onvermijdelijk geval van overmacht, contacteer ons dan onmiddellijk! Wij moeten dan een vervanger of een andere oplossing zoeken. Er is al heel wat werk verricht op dit punt, dit kan niet zomaar gereorganiseerd worden!

Kan je absoluut niet aanwezig zijn? Bel ons dan onmiddellijk op gsm 0477/86.72.27 (Maité) of 0486/72.28.66 (Joke). Sla deze nummers eventueel op in het geheugen van uw telefoon.

De dag van de opname vragen we je om op tijd te zijn, dit vermijdt mogelijke stress van uw kant (wat reflecteert op uw dier), om uw dier ook even op voorhand uit te laten en alles mee te nemen wat je zou kunnen nodig hebben (drinkbakje, snoepjes, snoepjes, snoepjes, eten, dekentje, handdoek, borstel, piepertje…). Ga er gewoon van uit dat er niets voorzien is voor dieren. Neem voor uzelf ook een tijdverdrijf mee. Het gebeurt vaak dat je nog moet wachten voor het uw beurt is, neem die tijd om uw dier rustig te laten aanpassen aan deze nieuwe omgeving en al die nieuwe mensen.

Hoe verloopt het achteraf?

Laat ons weten hoe het geweest is op de set! Niet alleen of jullie het leuk vonden, maar ook hoe lang je aanwezig was, hoeveel kilometers je gereden hebt, welke eventuele andere onkosten je hebt moeten maken… Vergeet ook niet om rijksregisternummer en bankrekening (iban) door te geven. De betaling verloopt (tenzij anders vermeldt) via ons.

CastingTails kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die door jou of door jouw dier werd veroorzaakt. We gaan ervan uit dat jullie een familiale verzekering hebben die de meeste van dit soort dingen dekt.

Wij krijgen de eindresultaten niet altijd te zien van de opdracht die via ons verliep. De producent is dit niet verplicht aangezien wij (en jij) een betaalde opdracht uitvoerden voor hen. We vragen het wel altijd op en als wij het weten, weten jullie het ook! Daar kan je op rekenen!

Je wordt via CastingTails tewerkgesteld, indien er vragen of opmerkingen zijn, stel je deze gerust aan ons en dus nooit aan iemand van de organisatie van de opdracht. Het is ook niet toegestaan privégegevens aan deze opdrachtgevers te geven.

Het kan gebeuren dat je de medewerking verleent aan een programma dat nog geheim gehouden dient te worden. We vragen je in dit geval discreet om te gaan met de kennis die je verworven hebt. Meestal weet je dit wel op voorhand.

Als je een opdracht deed via CastingTails en daar komt een vervolgopdracht op, dan vragen wij je om wederom de medewerking te verlenen via CastingTails.

CastingTails kan jammer genoeg geen opdrachten garanderen. Wij beloven wel onze uiterste best te doen! Wij streven naar toffe momenten voor jullie en tevreden klanten voor ons! Zo is iedereen gelukkig en houden we een samenwerking met respect voor elkaar in stand.

Hebt je nog vragen of opmerkingen over deze tekst, of over iets anders? Bel of mail ons gerust!

Tot binnenkort?

Joke en Maité